ISPARTA İL KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRLÜĞÜ

Kabune Pilavı

Kabune Pilavı :

  6-8 Kişilik – Pişirme Süresi: 20-25 dakika        

-  1 Su Bardağı Islatılmış Dolgun Pirinç

-  1,5 Su Bardağı Et Suyu

-  1 Adet Tatlı Kuru Soğan

-  1 Su Bardağı Haşlanmış Nohut

-  1 Kase Haşlanıp Didilmiş Kaburga Eti

-   Tuz

-   Karabiber

-    2 Çorba Kaşığı Tereyağı 

Yapılışı: Tatlı soğan halka halka doğranıp karabiber ve tuz ile ovularak bakır bir kazanın altına konulur. Üzerine haşlanmış nohut ilave edilir. Nohudun üzerine önceden hazırlanan, haşlanmış didilmiş kuzu etleri döşenir. Bunun üzerine önceden ıslatılan dolgun pirinç dökülerek, üzerine et suyu ilave edilir ve yüksek ateşte 15 dakika kadar pişirilir. Suyunu çekmiş ve pişmiş olan pirinci ocaktan indirmeden önce üzerine kızartılan tereyağı dökülür. Daha sonra ocaktan indirilerek dinlendirmeye alınır. Geniş bir servis tepsisine tencere ters çevrilerek boşaltılır. Et ve nohut üste gelecek şekilde karabiber dökülerek servis yapılır.